Tips vid problem i skolan på grund av autismspektrumtillstånd eller liknande. Obligatorisk läsning för varenda lärare.

Sprid detta! Det här borde vara obligatorisk läsning för varenda lärare, ja för varenda människa som arbetar med eller möter barn och ungdomar, men speciellt i skolan!

Att bemöta individen utifrån behov, att utgå från att alla barn och ungdomar vill väl och att så kallat problembeteende har en orsak är grundläggande, men ganska ovanligt. Orsaken till det vi vuxna kallar problembeteende faller på oss vuxna att lösa.

här får du hjälp och stöd i det arbetet. Information, förhållningssätt och pedagogik som fungerar finns samlat i en kort, men omfattande och lättläst skrift som heter Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd i grundskola och gymnasium som Stockholms läns landsting har tagit fram

Men det här gäller inte bara funktionsnedsatta barn och ungdomar. Även alla de med liknande beteende. Man kan ha till exempel ha koncentrationssvårigheter på grund av ADHD eller tillfälligt stress på grund av föräldrarnas skilsmässa. Man kan ha svårt att strukturera sitt arbete på grund av Asperger eller att det bara är för mycket som händer och låter. Och struktur, ordning, tydlighet och respekt för det som inte fungerar hjälper alla!!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips vid problem i skolan på grund av autismspektrumtillstånd eller liknande. Obligatorisk läsning för varenda lärare.

  1. Elle skriver:

    Reblogged this on ~ Sammelsurium ~ and commented:
    Prestationsprinsen uppmärksammar något väldigt viktigt! Sprid kunskapen vidare så kan fler barn lyckas i skolan och i framtiden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s