Bra och saklig kritik kring hur det ligger till med kunskapsspridningen hos våra skolbarn och skolungdomar.

Häromdagen skrev Lärarnas riksförbund på DN Debatt att skillnaderna mellan de starka och de svaga ökar i den svenska skolan och Expressens skrev på ledarsidan att kunskapsnivån bara sjunkit bland de svagare eleverna.

Igår kom Skolverket med en rapport, den heter  ”Likvärdig utbildning i svensk grundskola? En kvantitativ analys av likvärdighet över tid”. Skolverket konstaterar, även de, att de bästa blivit bättre och de sämre, ännu sämre. Och Anna Ekström, Generaldirektör, trodde att det berodde på det fria skolvalet. Och det fria skolvalet blev rubriker media.

På den utmärkta och kunniga bloggen Ekonomistas finns bra och saklig kritik kring hur slutsatser om elevers kunskapsspridning görs och sprids. Läs inlägget och  kommentarer. Många kunniga och insatta, akademiker och andra, kommer med ifrågasättanden och förtydliganden kring kunskapsspridningen. Varför kommer inte ni fram i mediabruset!?

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, friskola, Politik, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.