Lärare hittade elevernas motivation genom att ta deras vardag till skolan. TV-spels inspirerad idrott fick igång de minst motiverade! Du kan förändra någons liv.

I Skolvärlden kan man läsa om Daniel Johansson på Väsby Nya Gymnasium och se en video om hur han smått genialiskt gjorde om traditionella lekar till dataspelslekar och fick med sig ett gäng gympa-vägrare i aktiviteterna! Och i samma tidning kan man se en video där forskaren Trevor Dolan ge sina bästa tips på hur lärare ska hitta motivationen hos eleverna.

Jag tror många lärare kan inspireras av Daniel Johansson. Våra barn och ungdomar lever i mångt och mycket i en annan värld än oss vuxna. Vi måste vara nyfikna och motiverade att lära oss och förstå deras språk, intressen och värld. Först då kommer vi att kunna erbjuda en undervisning som anknyter till deras språk, syn på livet och vad som är viktigt i det. Även deras problem som kanske är mer digitala, komplexa och annorlunda än dem vi alltför ofta presenterar i skolans diskussioner, skönlitteratur och skolböcker.

Just att göra om klassiska idrottslekar till TV-spel är så klockrent. Vi kan säkerligen göra om  klassiska svenska-, engelska-, matteövningar och många fler ämnen med inspiration från dataspel, Facebook, TV-serier, smartphones… Ta hjälp av eleverna om du törs, de kan de här bättre än du. Och du ditt bättre än dem. Vilket underbart tillfälle till en win-win situation!

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Lärare, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s