Icke godkänt är också ett betyg! Nej, så kan man inte tänka. Tänker Drottningen.

Drottningen besökte en gymnasieskola med med aspergerinriktning för ett tag sedan. Hon undrade om krav för att antas och hur det gick för de elever som gått programmet. Det är viktigt att höra vilket ansvar skolan tar för livet efter gymnasiet. Jo, en mycket stor del hade fullständiga betyg. De flesta faktiskt.

Då frågade Drottningen vad de låg på för nivå. Jo, det var en hel del IG. Drottningen blev besviken över svaret och det syntes nog. Då sa den ansvariga glatt, som för att muntra upp henne: Icke godkänt är också ett betyg! Hon blev inte överdrivet munter av denna inställning.

Hm… tänkte Drottningen, alla ungar ska ges förutsättningar att nå målen och utvecklas efter sina förutsättningar enligt nya skollagen. Att få sikta högt. Speciellt elever med asperger som inte sällan bär på en missförstådd intelligens, kapacitet och kreativitet. Att då ha inställningen att icke godkänt också är ett OK resultat, känns helt enkelt inte bra.

Sen kanske det blir ett och annat IG, men att en elev inte går ut med godkända betyg, det ska inte bero på att lärare tycker att det är OK. Utan för att elevens förmåga och kapacitet inte räckte längre trots hårt arbete från både skola och elev.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Aspergers syndrom, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Ny i svenska skolan, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.