Hemmasittare, en viktig liten film om en hemmasittares egna tankar!

Fick tips om den här filmen på SVT om en hemmasittare. Den bygger på en verklig situation för” Leon” som blivit hemmasittare (Tack Carina). Det är extremt tydligt att han inte alls vill sitta hemma. Han vill till skolan, men förmår inte…. så han har tyvärr blivit hemmasittare! Och han funderar verkligen över sin situation, vilket är stort och starkt.

Läraren i filmen öser kom-ikapp-uppgifter på Leon då han äntligen tar sig dit. Så tragiskt. Här har han helt på egen hand med stor möda lyckats ta sig dit. Vilken prestation! En riktig Prestationsprins! Till en skolsituation som bevisligen egentligen är honom övermäktig. Varför då lassa på honom ytterligare!?

Skulden är inte Leons, att hitta lösningen är inte Leons ansvar, allt hänger på de vuxna kring Leon. Det är rektorns ansvar att skyndsamt utreda då skolan inte fungerar för en elev, om den till exempel blivit hemmasittare. Skolan har ett tungt utredningsansvar som vi läst om i pressen senaste dagarna.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Lärare, pojkkrisen, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemmasittare, en viktig liten film om en hemmasittares egna tankar!

  1. Lagerstedt skriver:

    Har inte hunnit säga tack ännu men här kommer iallfall ett tack för att du belyser denna film ur ett annat perspektiv än vad filmen tycks vilja göra gällande.

    Kram Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s