Föräldrar till barn med autismspektrumtillstånd har mycket att glädjas åt

Drottningen svänger in med bilen framför skolan. Hon ler o blir varm i hjärtat. Inte av vårsolen.

Nej, av att Prestationsprinsen står nonchalant lutad mot en mur, med musik i öronen och släntrar fram till bilen då han ser henne. Med ett leende.

I snart tre år har de kört sin prins till och från en skola i en annan kommun som fått honom från hemmasittare till normal skolgång. Eftersom de nekats skolskjuts av sin kommun trots läkarintyg …

För bara två år sedan fick hon också följa honom in och ur skolan. Det var så svårt att gå dit och så oroligt att gå ut ifall Drottningen var sen. Oförutsägbarheten på vad som teoretiskt skulle kunna hända på dessa få minuter var för stor…. Sen har de övergått till sms då hon var på plats utanför.

Så det blir en varm och underbar glädje bara av för första gången på många år hämta sin kille utanför skolan.

Det är lätt att fastna i det som inte fungerar. Men föräldrar till barn med autismspektrumtillstånd, som ADHD och Aspergers, får många tillfällen att glädjas. Om de bara har förmågan att se dem. För våra underbara ungars skull! Och deras kämpande föräldrar!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Föräldrar till barn med autismspektrumtillstånd har mycket att glädjas åt

  1. Malin skriver:

    Tack för detta positiva inlägg! Efter två dagars föräldrautbildning om autism där man bara diskuterat det som har varit jobbigt, det som just nu är jobbigt och det som i framtiden kommer att bli jobbigt, var detta precis vad jag behövde påminnas om!

    • Hej Malin, vad bra att du fick lite postitiv energi av inlägget. Barn med autism, asperger, adhd… är ju underbara och visst är det tyvärr ofta jobbigt, men när man väl lärt sig sitt barn (man lär sig ju hela tiden förstås) så är det ju skola och omgivning man får kämpa hårdast med. Men barnen lär en att se saker på ett annat sätt, att glädjas åt andra saker och inse att deras sinnen och preferenser är annorlunda. Annorlunda, men lika bra, som de säger på Glada Hudikteatern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.