Skola på Blocket, bara att sätta igång! Knappast… Det finns ju en del krav för att få starta och bedriva.

Idag skriver Friskolornas Riksförbund på Svenska Dagbladet Brännpunkt med anledning av skolan på Blocket om hur svårt det är och har blivit att starta skola, för svårt enligt dem och de ser en växande negativ attityd mot friskolor.

I veckan så blev det ju en massa skriverier om en skola som såldes på Blocket. Heltokigt, såklart. Men lika heltokigt när politiker, media och alla möjliga börjar diskutera som om det var sant att man bara kan köpa en skola och sätta igång.

Tänkte skriva ett inlägg om de krav, regler, lagar etc. som styr kring att bedriva skola, men du kan själv spana in Skolinspektionens webbsida  om att söka tillstånd att starta friskola, Skolverket om friskolor (deras sida om att starta verkar vara tom!?) och Friskolornas riksförbunds sida om att starta skola, så förstår du.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i friskola, friskoleföretag, Politik, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.