Utbildningsminister Jan Björklund är inte på plats i riksdagen och debatterar, försvarar och resonerar om skolpolitiken…

Idag på en av Svenska Dagbladets bloggar går oppositionspartierna till angrepp mot Jan Björklund för att frånvaro när skolpolitiska och utbildningspolitiska frågor debatteras.

Det är förstås konstigt och en aning nonchalant att inte var med i debatterna i riksdagen, mer förståeligt att inte hinna med andra möten. Men i dessa sammankomster kan det ju vara så att det framförs vettiga och bra invändningar eller vidareutvecklingar av förslagen. Diskussioner med andra som brinner för samma sak brukar vara givande.

Men, man kanske får förstå att en partiledare har en hel del på sitt bord. Att det säkert finns tio andra ställen, möten, diskussioner och debatter där han borde varit med… också… Så frågan är, vem tar diskussionen i kammaren då Björklund inte är där, han har väl medarbetare och medpolitiker i både partiet och alliansen? De deltar väl för fullt förhopningsvis och tar också med sig goda idéer tillbaka till ministern. Det får vi väl verkligen hoppas i alla fall!

Så problemet är kanske inte att Jan Björklund inte är på plats, utan att det tydligen inte är tydligt vem eller vilka som representerar honom och med vilket mandat. Eller är det det, fast oppositionen väljer att plocka en bra poäng på att inte lyfta fram det? Jag vet inte…

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Politik, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Utbildningsminister Jan Björklund är inte på plats i riksdagen och debatterar, försvarar och resonerar om skolpolitiken…

 1. Malin skriver:

  Om man läser debattartikeln så ursäktar ju samtliga citerade politiker honom i stort men nämner stora viktiga debatter där han inte varit med. Riksdagens debatter är viktiga, och är ett givet tillfälle att föra fram sådant som är missat i de framlagda propositionerna. Till exempel npf-perspektiv. Att inte vara med på sådana debatter tycker jag visar på att man anser sig maktfullkomlig och visar på brist på ödmjukhet inför den demokratiska systemet.

  • Ja, det är klart att vissa debatter finns det absolut ingen ursäkt för att inte närvara på. Men jag tycker att det är en styrka om det är så att han har bra kompetenta medarbetare kring sig som kan hoppa in och lyssna och debattera i hans ställe. Jan Björklund är nog inte den som är bäst i partiet på allt om skola och utbildning… Och det står det inget om i artikeln. Han var inte där – men hade han kanske skickat en kompetent ersättare som var mer påläst och kunnig än han själv? Det vet vi inget om.

   Du och oppositionen kanske har rätt. Men jag hade önskat att SvD hade tänkt på att ta reda på lite mer fakta och gjort en liten analys av situationen.

   • Malin skriver:

    Fast i just de debatter som nämns tycker jag inte att det är en ursäkt ens om man skickat någon annan som är insatt. Björklund är ju ändå utbildningsminister och propositioner kommer ju inte från Folkpartiet utan från regeringen och i det här fallet är det regeringens ståndpunkt som ska försvaras. Vad hjälper då en annan folkpartist?

 2. cecilia skriver:

  Prioritering, vilket är viktigast????????????

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.