Mikael Damberg är emot riskkapitalföretag som skolägare. Som vanligt fokuserar han på fel lösning på rätt problem!

Kollade in Mikael Dambergs blogg idag. Här kommer återigen vinst, riskkapital och stora vinster från sex skolkoncerner i fokus. ”Sätt stopp för riskkapitalbolag som ägare av skolor. Det är mitt och socialdemokraternas krav i den friskolekommitte som är tillsatt”. När vi borde prata om hur vi får till en skola med kvalitet för alla. Jag kommenterade:

”Jag tycker inte att det är bra att riskkapitalbolag och skolkoncerner gör stora vinster på bekostnad av kvaliteten i skolan.

Men jag ser inte heller någon skillnad på att kostnadsminimera för att göra en stor vinst eller kostnadsminimera för att få kommunbudgeten att gå ihop. Och att kommunens budget kanske har svårt att gå ihop kan bero på storstilade byggprojekt som arenor, vridna torn, snötunnlar, köpcentrum mm..

Så egentligen spelar inte slutraden i resultaträkningen någon som helst roll. Det är vad verksamheten åstadkommer som är intressant. Och jag tror det är mycket svårt att göra jättevinster på att driva en skola av högkvalitet. Så därför är det kvaliteten vi ska se till att kunna mäta. Så ger sig alla avarter av dåliga ekonomiska prioriteringar i såväl skolkoncerner som kommuner….”

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, friskola, friskoleföretag, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.