Hm, intressant tendens… friskolor kanske är snålast med betygen…

I Dagens Nyheter redovisas Stockholmsprovet i matematik för gymnasiet.  Alla åk1 i kommunala gymnasier, och de friskolor som velat, har skrivit ett matteprov. Betyget på det jämförs med slutbetyget i åk9. DN har tittat om provresultatet skiljer sig markant från avlämnade skolas betygsättning. Intressant att friskolor verkar snålast med betygen…

Två kommunala skolor, Rinkebyskolan och Kvickentorpskolan är mest generösa med sina betyg. Ja, faktum är att det är bara två av nio som är friskolor bland de som verkar vara för generösa!

Två friskolor Maria Elementar, som intervjuas i DN, och grundskolan på Enskilda Gymnasiet verkar vara de snålaste med sina betyg. Deras elever presterar mycket bättre på detta prov än vad de fick i våras som avgångsbetyg i åk9. Och faktum är att här är det tvärtom, bara tre av tio är kommunala. Friskolorna är alltså snålast med betygen…

Detta Stockholmsprov i matematik ger förstås bara en fingervisning. Men ändå. Friskolorna kanske inte är orsaken till betygsinflationen som Mikael Damberg och andra antytt sista tiden… Lotta Edholm tar upp betygsinflationen och det här provet i sin blogg och har också hela rapporten kring Stockholmsprovet i Matematik.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, friskola, friskoleföretag, Lärare, skola, Skolan, Utbildning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s