Hur tänker hon, undrar Prestationsprinsen vid datorn. Ibland måste man komma i tid till maten och ibland inte…

Prestationsprinsen älskar dataspel, datorn och allt med data. Han kan spendera timmar vid datorn. Det enda som kan mäta sig med dataspel är fotboll.

Men idag fattar Prestationsprinsen ingenting. Igår hade han fotbollsmatch kl 18. Det är egentligen då de brukar äta middag, eller de brukar äta någon gång mellan 17.30 – 18.30. Så han tänkte att han kanske inte skulle kunna var med. Men då sa mamma att det är klart att han ska vara med! Ställ upp för laget, du utvecklas och mår bra av det.

Du får ett rejält mellis efter skolan, en frukt innan matchen och så äter vi sen middag. Det är inga problem, sa hon. Oj, vad bra, tänkte Prestationsprinsen.

Idag har han spelat dataspel sen han kom hem. Så nu ikväll, när mamma ropade vid 17.45 att det är mat om en halvtimme. Så ropade Prestationsprinsen från datorn att det kunde bli svårt för han var i en raid och de var nog inte klara då. Då ropade mamma att det ficka han ordna.

Hur tänker hon då? Man kan ju inte bara sluta mitt i! Vad ska alla andra i gruppen säga då. Om man bara sticker efter typ första bossen. Man kommer bli bannad, eller inte bannad, men i alla fall kommer ingen att vilja ha med en i gruppen. Nu ropar mamma att maten är klar. OK, men jag kan inte komma nu. Då kommer hon uppklampande för trappan, skitsur och säger att nu kommer han på en gång! Annars rycker hon ut sladden ur datorn och det blir ingen data på flera dagar!

Varför var det så självklart att han skulle spela match på middagstid, för att inte svika laget, utvecklas och allt var det var. Men att han helt självklart ska svika laget och inte få bättre ranking och utvecklas när han raidar.

Morsor är konstiga!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.