Repris på hur bra det kan vara: IUP och åtgärdsprogram för Prestationsprinsen

Som sagt, bloggen är nu ett år. Det har gått från några hundra sidvisningar i månaden till många tusen och det ökar stadigt. Tänkte därför lyfta fram några av de tidiga inläggen, från när ni inte var så många. Till exempel detta som är ett gott exempel att lyfta fram, speciellt om det krisar i novembermörkret och åtgärdsprogram är aktuellt för några av er.

I dag är Drottningen lycklig, så lycklig som bara en som varit riktigt bedrövad över något, kan bli då det äntligen fungerar.

Den här Prestationsprinsens skola förstår och förmår. Förstår hans svårigheter och hans behov och som förmår ge det särskilda stöd han har rätt till.

Nu sitter hon med en IUP, individuell utvecklingsplan, i sin hand. Den innehåller hur Prestationsprinsen ska få stöd för utvecklingen mot målen och ska följas upp på nästa utvecklingssamtal. Hon och hennes man har dessutom varit med och tagit fram ett åtgärdsprogram redan innan utvecklingssamtalet. Den innehåller hur det särskilda stöd han har behov av ska utformas. Allt för att han ska få den undervisning han har rätt till med hjälp av lite anpassningar. Åtgärsdsprogrammet följs upp kontinuerligt.

Åtgärdsprogrammet innehåller tydliga mål och svar på vad är problemet, konkret vad ska vi göra, vem som har ansvar och vem som gör vad, när det ska följas upp och vara klart. Dessutom kom dokumentet fram genom bra samarbete mellan skola och föräldrar.

Prestationsprinsen verkar också lycklig, det känns som han fått förståelse i stället för ”du måste skärpa dig” bannor. Nu känner han att han också ska göra sitt bästa för att visa att han vill. Det har han velat hela tiden, men när ingen förstår varför det är jobbigt och ingen hjälper honom, ja, då går liksom orken, hoppet och lusten även ur en Prestationsprins…

Att det enkla, så ofta, ska behöva vara så svårt.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Lärare, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Repris på hur bra det kan vara: IUP och åtgärdsprogram för Prestationsprinsen

 1. H skriver:

  Jag vill vara fräck och tipsa om en liten men bra blogg: http://aspergermamma.blogspot.com/.

  Jag tycker att den förtjänar fler läsare.

  Sen hoppas jag att Prestationsprinsen fortsätter sin resa mot ett samhälle som förstår prestationsfamiljerna bättre. Tack! 🙂

  • Tack själv H. jag är glad att du är med och bidrar med dina kommentarer! Prestationsprinsen fortsätter absolut sin resa för att hjälpa sina gelikar! Aspergermamma ställer jag gärna upp och länkar till. Många tänkvärda inlägg där!

   • Aspergermamma skriver:

    Tackar så ödmjukast ni två! Vilka fina ord ni skriver! 🙂 Gjorde mig jätteglad och f a ännu mer besluten att blogga vidare, trots en intensiv vardag.

    Jag önskar att jag hann/orkade läsa mer på denna blogg som jag tycker är jättebra. Just nu orkar jag mest skriva = rensa ut mina egna tankar. Men jag återkommer och läser här när mitt liv lugnat ner sig lite.

    Aspergermamma

 2. Hej
  Jag heter Joanna och är 23 år men när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att samhället ska få mer insikt och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och att alla är llika värda oavsett bakgrund, så kolla gärna in min blogg:)
  kram
  Ps. glöm inte att anmäl dig tilll veckans blogg och bli länkade för min 400-600 unika läsare/dag:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.