Så lågt… och så irrelevant Dagens Nyheter! Vad har aspergerdiagnosen med hackeranklagelsen att göra! Har båda också ätit tomater?

Skäms på sig Dagens Nyheter och journalisten Claes Svahn, om det är han som satt rubriken. DN skrev en artikel om att hackare gripits i Storbritannien och smäller till med rubriken ”19-årig hackare lider av Asperger”. Hur vet Claes Svahn att killen lider?
Uppdaterat: Jag trodde först att det var en ny artikel, men den var ju från i somras… Men ändå. Är detta OK?

Det är ju intressant och har nyhetsvärde att hackare grips och tydligen är det flera som gripits. Men varför talar man om att hackaren har asperger? Och varför tar man upp att en som gripits tidigare har samma ”syndrom”!? För det första är det irrelevant! Och för det andra sätts det inte i något sammanhang!

Varför får vi inte veta vilken hårfärg de har tro – var de båda rödhåriga? Har båda druckit mycket cola?  Har de kanske en hund båda två!? Vilket märke på jeansen föredrar de? Och om de äter flingor till frukost, eller något annat totalt ointressant som inte hör till saken…

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Aspergers syndrom, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så lågt… och så irrelevant Dagens Nyheter! Vad har aspergerdiagnosen med hackeranklagelsen att göra! Har båda också ätit tomater?

  1. Catrin Nilsson skriver:

    Jag håller helt med om kommentaren. Jag var grovt mobbad under min uppväxt. Idag har jag förstått att det berodde på en trolig aspbergerdiagnos. Jag fungerade annorlunda vilket var upphov till diskriminering. Men det är ingen ursäkt. I en demokrati måste det finnas plats för olikhet, att man är accepterad trots att man är annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.