I Göteborg får snart föräldrar till barn med funktionsnedsättningar som t.ex. ADHD och asperger hjälp!

Föräldrar sliter hårt och ofta ensamt. Det är inte lätt att tala om de problem som uppstår när ens barn eller ungdom har det jobbigt. Man känner att det är konstant missförstått och att om bara skolan… om bara moster Donna…. om bara mormor…. kunde sluta eller börja uppföra sig på ett annat sätt. Och det känner barnet också…

Man känner intuitivt att det inte är barnet det är ”fel” på, utan omgivningen. Barnet är som det är. Det är vi runt omkring som måste ändra oss. Och javisst, barnet eller ungdomen måste också få stöd och strategier som förenklar mötet med skolan och omvärlden (som det är fel på, eftersom den inte fungerar för alla).

1500 timmar om året är en siffra som Sven Bölte, föreståndare vid KIND på Karolinska har nämnt. Så mycket tid lägger föräldrar till barn med npf på alla möten och kontakter som krävs för att lotsa barnet genom livet än för ett vanligt barn. Och kom då ihåg att det är ovanpå heltidsjobbet, hushållsarbetet och all press det innebär i sig att ha ett barn som inte ”passar in” och har problem pga det! Sen har ju de här barnen fantastiska egenskaper som de berikar ens liv med, som t.ex. ordvitsar, en helt logisk syn på tillvaron, det är bara att det är en annan logik än för oss normalstörda och det berikar!

Jag läser i tidningen Föräldrakraft att Göteborg inrättat en Lots-funktion för att hjälpa dessa föräldrar, och barn. Den drar igång i februari. Det tycker jag är bra! Heja Göteborg!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Politik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s