Uppdrag Granskning om Glada Hudik Teatern och Pär Johansson

Uppdrag Granskning granskade igår Glada Hudikteatern och Pär Johansson. Visst verkar det finnas saker som verkar knepiga då man ser Uppdrag Granskning, men också saker som man undrar om det kanske inte var en aning vinklat… Valde de kanske bort någon fakta eller intervju också, mån tro? Som inte stödde bilden de vill ge?

Och vissa saker är irrelevanta. Som hur mycket Pär Johansson tjänar i sin bisyssla. Kul om man kan bli rik på något så hedervärt!

Andra förklarliga. Att han inte alltid reser med skådespelarna, det kan väl vara att han behöver fixa inför och efter och kanske stötta andra medarbetare. Att kommunen betalar resan om Pär ändå är i den staden för att teatern uppträder eller han har möten för teatern i egenskap av teaterledare, låter inte orimligt. Eller att Pär personligen inte kan reglerna kring förtidspension, det borde väl snarare ligga på andra inom kommunen än teaterledaren? Kan det vara så att många medarbetare vill hem så fort som möjligt? Till kända miljöer, rutiner och struktur?

Och Uppdrags Granskning ordvrängeri av vad Eva Hamilton skrivit! Kanske olämpligt av stor chef att maila liten medarbetare, men att berätta att Pär Johansson säger sig inte förstått syftet är väl bra att meddela?

Varför kom så få personer till tals? Uppdrag granskning brukar vara duktiga på att filma i motljus och vränga röster om det behövs? Uppdrag granskning visade också på fördomar och okunskap när de svarade på chatten varför inte några medarbetare kom till tals ”… tyvärr har de flesta rätt vaga begrepp om storlek på lön o.s.v. Men anhöriga och gode män berättar om deras vardag som inte består i nåt överflöd…”. Alla är ju inte utvecklingsstörda, t.ex. Ellinore har ju Aspergers syndrom (om jag minns rätt) och det förutsätter normalbegåvning eller mer. Theresia är inte heller utvecklingsstörd om jag minns rätt från dokumentären. Inte en enda medarbetare i själva teatern kom till tals! Inte ens någon normalstörd!

Att sko sig på andra, dubbelfakturera, blanda ihop jobb och privat är inte bra. Det kan säkert finnas fall då det gått för fort eller blivit lite ”mycket vill ha mer”. Men när man letar efter fel, som Uppdrag Granskning ju gör, då är det lätt att glömma allt det som är bra och fantastiskt kring Pär Johansson och Thoralf, Theresia, Bosse, Mats, Maja, Ellinore, ja alla, alla i och kring Glada Hudik.

Glada Hudik teatern kommenterar Uppdrag Granskning på sin webbplats. Pär Johansson har också lagt upp kommentarer till programmet där i pdf och på sin egen webbplats parj.se. Även Hudiksvalls kommun tar upp programmet på sin webbplats.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uppdrag Granskning om Glada Hudik Teatern och Pär Johansson

  1. Helena skriver:

    Har du läst det här? http://www.gladahudikteatern.se/information.asp
    Bra svar från Pär tycker jag, och jag tror inte att han har gjort något för att skada eller blåsa någon. Jag har haft förmånen att lära känna honom det senaste året och han har ett stort hjärta och jobbar dygnet runt för det han brinner för. Jag hejar på Pär och det fantastiska jobb han gör! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.