Barn med astma löper högre risk för ADHD

Barn med astma löper högre risk för ADHD skrev Svenska Dagbladet häromdagen. Det är ju ett intressant forskningsresultat, men det är ännu mer spännande när och om de kommer vidare med att hitta varför. Är det biverkningar av medicinering? Eller finns det gemensamma biologiska orsaker?

Kom ihåg att dubbel risk mot normalbefolkningen betyder ungefär 1 på 10 barn istället för ungefär 1 på 20. Så det är inte så att de flesta barn med astma får ADHD.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, barn, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, neuropsykiatriskfunktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Sjukvård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Barn med astma löper högre risk för ADHD

  1. Tina skriver:

    Å andra sidan är ju uppmärksamhetsproblem och astma båda väldigt vanliga hos för tidigt födda barn, de samexisterar utan ett orsakssamband så att säga. Men intressant! Och framför allt spännande att man kanske kunde ge barnen rätt stöd tidigare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.