Lättare att anmäla skola till huvudmannen, dvs kommunen eller friskolan. Och krav på mer strukturerad hantering!

Svenska Dagbladet rapporterar idag att den nya skollagen innebär att kommuner och ägare av friskolor måste ha rutiner för att ta emot klagomål. Det låter bra. Hoppas bara att Skolinspektionen inspekterar att dessa sätts på plats och fungerar. Och att det innebär att föräldrar får tydliga besked som de kan överklaga.

Många föräldrar har faktiskt vetat om att man bör anmäla till kommunen innan man anmäler till Skolinspektionen. Men det verkar inte alla kommuner ha känt till. Hopplös hantering, otydlig hantering eller ingen hantering alls. Det samma med återkopplingen. Men det verkar ju fler ha märkt och lagen skärpts. Bra! Se tidigare inlägg ”Funderingar på att anmäla sin skola…” , tydligen var inte denna familj ensam i sina upplevelser eftersom ändringar krävs…

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Föräldraskap, friskola, friskoleföretag, Lärare, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.