Vardagslyx, en dag som de flesta nog inte ens reflekterar över.

Det är eftermiddag. I början av en hösttermin. Solen skiner. Drottningen och Prestationsprinsen är på väg från tandläkaren. Prestationsprinsen sitter lugn, tillfreds och tittar ut genom fönstret. Drottning inser att hon har inte ens varit orolig för om han skulle följa med, eller kanske vända på väg till bilen, eller börja ångra sig på vägen dit och inte gå ur bilen. Hon tog för givet att han skulle kliva upp ur sängen, göra sig i ordning och äta frukost i morse …

Nu är de till och med på väg att köpa nya skor på vägen hem. Helt otänkbart för ett år sedan. Två saker på en dag. Nej, det var att gå för långt.

Det känns  som ljusår sedan hon regelbundet grät i sin uppgivenhet för att där emellan orka vara målinriktad, krävande, driven, påläst och trevlig ”projektledare” för skola, vården och kommunen. Med god hjälp av maken förstås. Och för att vara en bra mamma, inte bara för Prestationsprinsen, utan också syskonen.

Idag känns bara som en vanlig dag. En vardag som de flesta har jämnt. En vardag de återvunnit. Inte som andras, inte som innan, men den har en rytm, få obehagliga överraskningar och ännu färre katastrofer. Och hon skulle vilja blunda och njuta, här och nu, men det är inte så lämpligt då man kör… men hon njuter, ända från hjärteroten. Solen skiner. Och hon är oändligt tacksam. Oändligt tacksam för en alldeles vanlig dag.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Föräldraskap, Funktionsnedsättningar, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, psykisk ohälsa, Samhälle. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vardagslyx, en dag som de flesta nog inte ens reflekterar över.

  1. Cia skriver:

    Ja, dessa underbara ”vanliga” dagar! Känner igen mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.