Sommarlov! Underbart, men svårt med struktur och förutsägbarhet. Svårt att få till rutinerna.

Prestationsprinsen njuter av sommarlovet. Drottningen också. Men det är inte helt lätt. Vardagens rutiner är borta och det är svårt med all frihet.

Lätt att fastna vid datorn eller boken. Svårt att förstå varför man ska lägga sig då man kan sova länge. Det är ju ingen skola. Härligt att bada, men kanske kallt? Många lekar är numera för barnsliga. Hur får man till motion i vardagen då?

Prestationsprinsen behöver tydlig struktur och förutsägbarhet även på lovet. Då måste Drottningen ta fram, förklara och få Prestationsprinsen att acceptera dem också.

Men visst är det härligt och välförtjänt med sommarlov! Speciellt för de som kämpar extra hårt i vardagen…

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Föräldraskap, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sommarlov! Underbart, men svårt med struktur och förutsägbarhet. Svårt att få till rutinerna.

  1. MaskrosMorsan skriver:

    Hejsan!
    kikar förbi och läser lite, slappar i soffan på kvällskvisten och håller med om att sommaren är underbar med sol, bad – ledighet =) men samtidigt svårt då rutinerna förändras, det förutsägbara försvinner men nu har vi ju haft det struligt med detta en längre tid med rutinen att gå till skolan!

    Det svåra är ju att få varje dag att vara den andra lik =) utan rutinen att gå till skolan men vi har lagt in dagliga aktiviteter och en dag i veckan är skoldag, fast det är sommarlov, då dottern missat årskurs 7 i stort sett!

    Önskar er en fortsatt bra sommar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s