Dagens Nyheters skoldebatt apropå Maciej Zarembas ”Hem till skolan”. Var var eleverna och huvudmännen?

DN:s debatt om skolan i kulturhuset finns på DN:s webbTV. Jag har inte hunnit se hela, men det blev tydligen livat då diskussionen kom igång och publiken fick komma till tals. Hade tänkt skriva ett inlägg om allt detta, men börjar med att slänga ur mig min första tanke.

Varför var inga elever där? Inga föräldrar? Varför var ingen från någon kommun eller SKL där? Varför var det bara friskolan som togs upp i artikelserien, inte Friskolornas Riskförbund?

För där satt reportern själv Maciej Zaremba, utbildningsminister Jan Björklund, Socialdemokraternas Mikael Damberg, ordföranden i Lärarförbundet Eva-Lis Sirén, ordföranden i Lärarnas Riksförbund Metta Fjelkner, rektor Hans Jansson, professor Mats Ekholm, lärare och föreläsare Gunilla Hammar Säfström samt lärare och bloggare Björn Kindenberg.

Var det inte lite lärartungt? Speciellt om det nu inte är lärarnas fel utan snarare ett systemfel? Måste inte alla parter vara med för att skapa konstruktiva och hållbara förändringar. Har inte alla värdefull kunskap att bidra med? Men Zaremba bestämde ju redan i sin sista artikel att SKL inte kvalificerat sig till någon fortsatt debatt, som jag redan tyckt till om i tidigare inlägg... Och anses ”ungarna som ska skärpa sig i skolarbetet och sluta skolka bara vara objekt och inte subjekt i systemet? (En del av problemet!?)

Men jag ska hitta en stund att se hela debatten någon dag och då får vi se vad jag tycker den dagen!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Lärare, Politik, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s