Hur ska det gå för de stökiga pojkarna och Gareth Malone?

På måndagar i SVT och på SVT Play kan du se Pojkskola med Gareth Malone. Det är han som skapade körer av folk som aldrig sjungit förr, som har tagit sig an ett gäng ”hopplösa” pojkar. Programmet är i tre delar och första delen sändes i måndags.

Vet inte riktigt vad jag tycker om hans idéer och sätt att coacha, men det är intressant att ”stökiga” pojkar anses behöva hjälp, pepp och stöd. Och att det kan vara tillräckligt kommersiellt intressant för att skapa TV-program. Att barnen och andra lärare får kasta frukt och grönsaker på honom och att det ska tävlas (programmet handlade bl.a. om en debattävling, tjejer mot killar) är väl exempel på saker som man kan fundera över…

De ordinarie lärarna tryckte tydligt på att killarna behövde struktur och det håller jag med om. Men sen kritisera de Gareth för att göra skolan för rolig, det klarade inte pojkarna enligt dem. Där tror jag de har superfel! Rolig, som i givande, intressant, anpassad till mina behov (mycket rörelse och avreagerande), sporrande är precis vad som behövs för att få killar med koncentrationssvårigheter att bli motiverade!

Ska bli spännande att se de följande avsnitten.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Lärare, oro och nervositet, Pirr, pojkkrisen, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Skolrätt, Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur ska det gå för de stökiga pojkarna och Gareth Malone?

  1. Ping: Examen i pojkskolan. Gareth Malones metoder gav resultat. | Prestationsprinsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.