Skolk, flumpedagogik, katederundervisning, ordning & reda, lärarlöner, lärarstatus, vinster… Men inget om pojkkrisen, särskilda behov, män i skolan och eleverna med särskilda behov…

Vad konstigt att så mycket handlar om oss vuxna då vi vill skapa en bättre skola! Det syns få elever i debatterna och de är få som tar barnen & ungdomarnas perspektiv. Och ingenting om pojkkrisen! Ingenting om att killarna halkar efter, får sämre betyg, får fler diagnoser, blir kallade för slöa och ointresserade…

Ingen i debatten tar upp att det är mer kvinnor i skolan än män. Konstigt att det är så viktigt att få in kvinnor i näringslivet, som ledare och styrelseledamöter. Men tydligen helt ointressant att få in män i skolan. Om det är givet att kvinnor skulle tillföra mycket i näringslivet, varför tror vi att inte männen behövs i skolan?

Vem talar för barnen och ungdomarna? Vem talar för killarna?

Det handlar om krav på eleverna, krav på kommunerna, krav på lärarna… Och höja status och löner för lärarna. Lärarna är starka, två fackförbund och de är vuxna människor som biter ifrån att det inte bara är deras fel, utan systemet.

Och alldeles för lite om barnen med särskilda behov. Inte ens i ”skolk”diskussionerna kom de fram särskilt tydligt.

Men vad får eleverna intresserade? Vad motiverar dem att anstränga sig? Vad ser de nytta i att fördjupa sig i? Varför gör de inte det idag? Varför är det inte värt att anstränga sig? Vad vill de ha av skolan och sina lärare? Vad behöver de!?

Nej, vi behöver släppa fram eleverna, vi behöver diskutera killkrisen och vi behöver både kvinnor och män i skolan. För våra älskade ungars skull!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Lärare, pojkkrisen, Politik, Samhälle, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.