Video: Barn som utmanar och barn som tänker annorlunda, de riskerar att utveckla psykisk ohälsa.

Upptäckte på UR, utbildningsradion, videor med föreläsningar om två av de fem skrifter Socialstyrelsen gett ut för skola och förskola för att förhindra psykisk ohälsa, som jag skrev om häromdagen.

Det är Eva Nordin-Olson, distrikts och skolläkare, Mora som föreläser kring Barn som tänker annorlunda dvs barn med autism, Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd. Och Björn Kadesjö,överläkare, Barnneuropsykiatriska enheten, BNK, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Göteborg föreläser om och Barn som utmanar dvs. barn med ADHD och andra beteendeproblem. De är också författare till de skrifter Socialstyrelsen gett ut med samma namn.

Läs tidigare inlägg med länkar till skrifterna”Bra skrifter från Socialstyrelsen om barn och unga som riskerar att utveckla psykisk ohälsa”.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov, Sjukvård, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Video: Barn som utmanar och barn som tänker annorlunda, de riskerar att utveckla psykisk ohälsa.

  1. Ping: Allt fler barn utreds för ADHD i Stockholm, men är det oss vuxna eller barnen det är ”fel” på? | Prestationsprinsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.