Osynliga funktionshinder, aktuell bok: ”Man dör inte, men man blir en ganska knäckt människa.”

Tyvärr är den typiska historian från föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionshinder att de har eller haft ett rent helvete att överleva pga funktionshinder, oförstående, stressad och okunnig skola, överbelastad och snål kommun, stressad och tyvärr bitvis inkompetent BUP o HAB personal. En del hittar rätt till slut. Men det efter, mer eller mindre bokstavligen, blod, svett och tårar från starka föräldrar.

I tidningen Föräldrakraft berättar Trinne och hennes familj om hur svårt de haft det innan de hittade rätt. Mamma Malene skrev boken ”Är jag normal mamma?” för ett par år sedan om familjens kamp.

Nu har hon har nyligen genomfört en undersökning, tillsammans med föreningen Compassen. Som är en intresseförening för barn, ungdomar vuxna, föräldrar, anhöriga, som har eller vill veta mer om ADHD, Aspergers och Tourettes syndrom. De finns i Linköping och Göteborg. I undersökningen har 150 föräldrar till barn med ADHD, ADD, autism och Aspergers syndrom fått svara på hur de upplever skola, fritid och familjeliv för sitt barn. Lika många föräldrar i en kontrollgrupp har fått samma frågor. Och skillnaden är tydligen stor. Att skriva häpnadsväckande vore fel, för som sagt vi som jobbar och lever nära barn med osynliga funktionshinder vet redan detta. Men det är skönt med varje ”bevis” som kommer fram. Så småningom kan vi vuxna kanske ta hand om de här barnen på rätt sätt.

Idag kommer Malene Larssen ut med en ny bok där berättelser från 15 av de tillfrågade familjerna i undersökningen finns med. Boken heter ”Man dör inte, men man blir en ganska knäckt människa”.  Vårt Göteborg har skrivit om boken och undersökningen.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.