Världsautismdagen 2 april. Kan den sprida kunskap om och förändringar i attityd till autism?

Imorgon är det Världsautismdagen, som inträffar den 2 april varje år. Den instiftades av FN för att uppmärksamma behovet av bättre villkor för de barn och vuxna som har autism. Det finns blandade känslor kring det här. Är det bra, görs det rätt saker, det hänger ihop med organisationen Autism Speaks – gör de rätt saker, i Sverige verkar det vara Autism & aspergerförbundet som uppmärksammar det hela mest – gör de rätt saker, spektakel och massa folk är ju inte riktigt något för autister och aspergare, måste vi ha dagar för allting…

Men hur som helst dagen uppmärksammas på flera sätt bland annat på biblioteken som Dagens Nyheter skriver om i dag. Autism & asperger förbundet i Stockholm har en kalender med aktiviteter som är på gång. Lokala distrikten har  kalendrar, om du inte bor i Stockholm.

Det kommer att tändas blåa lampor för att uppmärksamma dagen. Vi får väl se om Globen, Scandinavium, Turning Torso är blåa i morgon kväll. Empire State building och Sydney Operan lär vara det. Men det är nog många som är trötta på att tända eller släcka lampor, bära färger osv. Men det kan ju vara bra att veta varför det är blått, om det är det…

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Aspergers syndrom, Autism, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Världsautismdagen 2 april. Kan den sprida kunskap om och förändringar i attityd till autism?

  1. Mib skriver:

    Ja även om det är svårt för en person med autism/asperger när det är mycket folk så är det ju viktigt för NT-människor att lära sig mer om det och se och förstå att det finns osv så jag tycker att det är bra att det uppmärksammas.

    • Ja, jag håller med. Det kan ju inte skada att sprida information och kunskap. Det behövs ju mer förståelse, kunskap, insatser och pengar för att skapa en bättre förutsättningar, ja värld, för barn & unga och vuxna med autism/asperger! Så visst ut med er alla normalstörda – se och lär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.