Hur är det att ha adhd, aspergers syndrom eller dyslexi? Testa själv.

Hjälpmedels Institutet (HI) har gjort en liten applikation där man kan testa hur det är att ha adhd, aspergers syndrom eller dyslexi genom att delta i en svenskalektion.

HI kallar det här för ”kognitionssimulatorn”. Den kan ge en bra inblick i hur adhd, aspergers syndrom och dyslexi ställer till det för vår barn och unga. Men, men, men, det är en omständlig och inte särskilt användarvänlig applikation. Den skulle gärna få vara kortare och mer rakt på. Nu tror jag att du som hamnat eller sökt dig hit verkligen är intresserad av att veta, så du orkar nog ta dig tid. Lycka till!

Prova kognitionssimulatorn och testa hur det är att ha adhd, aspergers syndrom eller dyslexi på HI:s webbplats.

Maj 2012: uppdaterat länken, som inte varit korrekt ett tag eftersom HI gjort om sin webbplats. Ursäkta, men nu ska den fungera igen!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i adhd, Aspergers syndrom, Lärare, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Samhälle, Särskilda behov, skola, Skolan, Utbildning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.