P1 Kaliber – tvångsvårdade unga sämre rättigheter än våra värsta kriminella…

Men vad gör vi med våra barn och unga som vi bedömer behöver tvångsvårdas? Det är ju barn som farit illa. De har hamnat i sitt skadliga beteende av en anledning såklart! Hemförhållanden, funktionsnedsättningar, misshandel, skolförhållanden… Det finns en förklaring. De behöver vård, om än påtvingad, inte straff. Hur kan vi behandla våra unga som mår dåligt med straff som isoleringsceller, inlåsning och hålla dem inomhus veckor i sträck. Och nu talar vi om unga som förstås tappat allt förtroende för vuxenvärlden och förmodligen den mesta motivation till att leva. Och vad gör vi vuxna. Hörru nu gick du upp för sent – du blir inomhus en vecka till.

Och så sjunger hela Sverige KBT:ns lov, bygg på det som är bra, tänk positivt, belöna istället för bestraffa.

Visst, grävande journalistik kan ”missa” en del för att få fram sin poäng, så är det förstås. Men att höra SIS generaldirektör Ewa Persson Göransson konsekvent förneka hela Kalibers reportage som en missuppfattning om vad ”utevistelse”  betyder i P1-morgon är sorgligt… Hon hävdar att det inte är så här och i de fall det har varit så, är det ändrat sen i februari i år!!! Inte ett uns självkritik eller att detta är fruktansvärt, eller var, om hon nu hävdar att det inte är så längre. Hon kunde passat på att be de drabbade om ursäkt. Lite vuxen ödmjukhet…

Hur mycket mer förtroende för vuxenvärlden ger detta dessa barn och unga?

Läs och hör P1 Kalibers reportage om ”Inlåsta ungdomar vägras utevistelse – otänkbart för fångar”. Och läs tidigare inlägg om liknande problem ”Apropå tvångsvård av unga med funktionshinder – naturligt att de blir arga!” och ”Funktionshindrade unga tvångsvårdas”.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Allmänt, Familjeliv, Politik, Samhälle, Särskilda behov. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.