Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism fastställs genom beteendet, fast det borde kanske kombineras med EEG.

Aditi Shankardass är neurolog. Hon har funderat mycket på varför vi inte tittar på själva hjärnan när vi ställer diagnoser som adhd, autism, inlärningssvårigheter, dyslexi… Som hon säger, vi skulle inte bedöma någons hjärta utan bl.a. ett EKG, en puls och blodtrycksmätning. Så hon har helt enkelt börjat mäta de här barnens EEG. Här berättar hon hur en fantastisk EEG-mätare har avslöjat felaktiga diagnoser och förändrat barns liv! (videon är ca 7 min)

Vad betyder detta? Alla ställda diagnoser är förstås inte felaktiga… Men visst är det intressant?

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, oro och nervositet, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov, Sjukvård. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism fastställs genom beteendet, fast det borde kanske kombineras med EEG.

  1. Mib skriver:

    Ja såna tankar har jag haft under årens lopp. Man skulle vilja att det gick att kontrollera ordentligt i hjärnan så det blev rätt liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s