Om funktionsnedsättningar och funktionshinder – ”Mitt barn är inte som andra” i Karlavagnen

Häromkvällen hade Karlavagnen i P4 temat ”Mitt barn är inte som andra”. Hur är det att vara förälder till ett barn med funktionsnedsättning ? Mamma Zoffe var en av alla föräldrar som ringde in. Hade inte koll på att detta skulle sändas. Men hittade det i efterhand genom hennes blogg, som handlar om att vara mamma till en pojke med AD/HD och Asperger. Tack. Jag tycker fler bör lyssna.

I programmet kom också en diskussion upp om att vara annorlunda. Det väcker mina funderingar – vem är annorlunda, vem vill vara det och vem vill inte? Vem kan välja? DN:s Insidan har just nu en serie om att vara annorlunda. I går om en flicka som hade annorlunda klädstil, i dag om en flicka med Asperger och selektiv mutism. Går det att jämföra? Det handlar i och för sig onekligen om tolerans i båda fallen.

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Familjeliv, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, psykisk ohälsa, Samhälle, Särskilda behov, skola. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.