En avhandling om att det inte är barnets fel…

Det är härligt när forskningen kommer fram till det många av oss redan vet. Inte minst Drottningen. Men det är ju skönt att kunna använda det populära ordet ”evidensbaserat” om sin kunskap. Om att det aldrig är barnet det är fel på och att det ofta bara krävs små insatser för stora förbättringar.

Kerstin Bygdeson-Larsson arbetade i förskolan som förskollärare, föreståndare och senare som förskolepsykolog. Jag har inte läst hennes  avhandling  ”Vi började se barnen och deras samspel på ett nytt sätt ”, utan bara en summering på Skolporten. Så jag är inte så insatt, men hon har har kommit fram till ”att orsaken till att barn kan ha det svårt i samspelet med andra barn och vuxna, finns ofta i verksamheten. Inte hos det enskilda barnet.”. Det överraskade henne ”att det krävs en så relativt begränsad insats för att åstadkomma värdefulla förändringar för såväl personal som barn i förskolan.”

Jag menar inte att förringa Kerstins arbete, det är bara så synd att under tiden vi vuxna teoretiskt bevisar, så missförstås tusentals barn.

Lite mera handling medan avhandlingarna skrivs. Både behövs!

Annonser

Om prestationsprinsen

Prestationsprinsen är vem som helst, flicka, pojke, barn, ungdom,ofta missförstådd. Bloggen vill bidra med lite vuxen ödmjukhet kring våra älskade ungars behov och beteenden, speciellt barn med osynliga funktionsnedsättningar..
Det här inlägget postades i Politik, Samhälle, Skolan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.